Dobrodosli na Sardiniju

Sardinia parts je fantastična destinacija za odmor u pokrajini Ogliastra na Sardiniji. Ima mnogo toga da se vidi i uradi za porodice sa decom, ljubitelje plaža, prirode i sve sportske entuzijaste. Arbatax je mali lučki gradić na rtu Capo Bellavista. U susjedstvu je šarmantni gradić Tortolì s dobrim restoranima, kafićima i brojnim trgovinama u koje možete prošetati.

Za ljubitelje plaža, bijelih pješčanih plaža i azurno plavog mora

Bijele pješčane plaže i vile Sardinija i azurno plavo more u prekrasnim uvalama Ogliastra pozivaju vas na uživanje i opuštanje, čak i za djecu. Južno od Arbataxa i Tortolija nalaze se dugačke pješčane plaže Lido di Orri i Spiaggia di Cea, koje su među najljepšim na ostrvu. Sitni pijesak, ove plaže se lagano spuštaju u dublju kristalno čistu vodu prvih sto metara. Ovdje se mališani mogu bezbedno kupati i prskati, a vi možete biti potpuno bezbrižni. Sjeverno od Arbataxa u podnožju krševitih planina Supramonte nalaze se male uvale Cala Goloritze, Cala Sisine, Cala Luna i druge, od kojih se do nekih može doći samo pješice. Ili možete krenuti na izlet brodom do malih uvala iz Arbataxa.

Le Rocce Rosse u Arbataxu stoji u moru. Jedinstvena formacija litice jarko crvene boje koja je postala jedna od znamenitosti ostrva. Prava obaveza za sve fotografe – rupa u stijeni vas poziva na fotografiranje… a sve ronilače na ronjenje.

Za ljubitelje prirode i sportske entuzijaste

Za ljubitelje prirode, Arbatax je odlična destinacija za odmor. Netaknuta priroda zaljeva Orosei i Nacionalnog parka planine Gennargentu nudi bezbroj mogućnosti za opsežno planinarenje ili vožnju biciklom. Možete sudjelovati u organiziranim i vođenim turama, a možete i istraživati ​​planine s quad biciklom ili vlastitim automobilom.

Nekoliko savjeta:

Cascate di Lequarci e Lecorci dva prekrasna vodopada, Lequarci dostiže širinu od 70 metara u vrijeme većih vodnih resursa i pada sa visine od 100 metara. Ovaj prirodni spektakl možete pronaći u Ulassaiju.

Grotta su Marmuri i Grotta de su Meraculu su impresivne pećine i vrijedne posjete.

U blizini Lanuseija je Lago Alto del Flumendosa, veliki rezervoar u koji se uliva reka Flumendosa. Sportski, ambiciozni turista također se mogu prepustiti svojim strastima u području oko Arbataxa. Region je idealan za ekstenzivno planinarenje, jahanje, planinarenje, treking i brdski biciklizam. Vodeni pacovi idu na plivanje, ronjenje i ronjenje. Ljubitelji vodenih sportova jedrenje, jedrenje na dasci i kite surfovanje. Također možete iznajmiti gumeni gumenjak i sami istražiti obalu ili sudjelovati u organiziranom izletu brodom.

Ako ste raspoloženi za kulturu između, ni vi nećete propustiti. U blizini Arbataxa vrijedi posjetiti brojna zanimljiva arheološka nalazišta. Na primjer, Nuraghi, Tombe dei Giganti i Domus de Janas u Bari Sardo, Tortoli i Ilbono.

Savršen način da vidite više od ove zanimljive regije. Mali zeleni voz, uskotračna pruga, vodi u planinske svetove do kojih se teško može doći automobilom. Iz Arbataxa možete krenuti Trenino Verde na fascinantno putovanje u prirodne krajolike Ogliastre. Vlak vozi samo umjerenom brzinom i možete potpuno opušteno uživati ​​u prekrasnim pogledima. Pročitajte više o Trenino Verdeu

Iz luke Arbatax postoje i prekrasne ture brodom duž istočne obale Sardinije. Na ovim turama, zaustavljanja za kupanje se nude u jednoj ili više malih, osamljenih uvala za kupanje s ponekad bizarnim formacijama pećine. Predivan jednodnevni izlet sa malim ručkom na brodu.

 Za vile preporučujemo Luxury Villas Sardinia i Borgo degli Ulivi Residence u Arbataxu. Rezidencija male vile koja je vrlo popularna među našim gostima. Ljubazno osoblje i dobro održavan smještaj garantiraju Vam ugodan i opuštajući boravak.

Izvor: Eva Sardinija