Amalfi proslave: kada i gdje su?

Osim ljepote svoje prirode, istorijskog nasljeđa, zadivljujućih pogleda i zalazaka sunca i prekrasnih plaža, Amalfi obala je mjesto mnogih festivala tokom cijele godine. Za vrijeme Božića i Nove godine posebno je živo na obali Amalfija. Koncerti horova i orkestra i vatrometi širom Amalfi obale u gradovima i na plažama.

Glavni festival koji se održava u Pozitanu svakog 15. avgusta je Festa Dell’ Assunta. Festa Dell Assunta je festival na kojem se replika vizantijske ikone Madone i dijete iz Santa Maria Assunta prenosi iz Crkve do mora. Nakon završetka čak i posjetitelji mogu uživati ​​u prekrasnom vatrometu i koncertima na plaži u Positanu.

27. juna i 30. novembra Amalfi slavi Festa Di Sant’ Andrea, glavnog sveca Amalfija i zaštitnika pomoraca. Proslava u junu je posvećena pobjedi nad gusarima 1544. godine, a novembarska proslava je uspomena na smrt Svetog Andrije. Tokom komemoracije muškarci obučeni u bijelo nose statuu Svetog Andrije kroz grad do plaže i penjući se na 62 stepenice muškarci nose kip do crkve.

Tokom Positano Premia La Danza Leonide Massine festivala uživat ćete u puno plesa. Dakle, ako volite ples, ovo je pravo mjesto 31. avgusta. Osim plesa, uživat ćete u raznim izložbama, koncertima, tribinama i dodjelama raznih nagrada.

Nisu svi festivali i proslave u Positanu. Tokom 50-ih Ravello je postao Grad muzike. Ravello festival se održava od juna do oktobra. Ljubitelji muzike imaće priliku da slušaju sjajne umetnike koji izvode nekoliko različitih vrsta muzike, poput klasične muzike sa plejlistama koje čine poznati kompozitori poput Baha, Šopena, Vagnera i drugih, plesnim nastupima, džez koncertima i drugim muzičkim poslasticama.

Ovo su samo neki od festivala na zadivljujućoj obali Amalfi. Ukoliko želite da svoj odmor učinite još ugodnijim, predlažemo da iznajmite jednu od vila u blizini festivala i one koje pružaju prekrasan pogled na Amalfi plaže i Amalfi vile .

Palazzo Santa Croce Ova barokna palata iz 17. veka sa svojom zapanjujuće bogatom crvenom štukaturom i velikim terasama privlači poglede svakoga ko poseti Positano ispod. Luksuzna italijanska vila idealno je locirana u blizini centra grada za uživanje u trgovinama, restoranima i uslugama koje nudi “biser obale Amalfi”, dok njena zapovjedna pozicija pruža neusporediv pogled na Mediteran i mirno povlačenje od turističke gužve. Prepustite se u pet luksuznih soba, prostoru za opuštanje, ukrašenim hodnicima i luksuznoj kuhinji u Palazzo Santa Croce. Ovo prestižno utočište na Amalfi obali dostupno je samo u cijelosti za ekskluzivnu upotrebu.

Palazzo Santa croce vila pripada jednoj od luksuznih vila na obali Amalfi sa svojom zapanjujuće bogatom crvenom fasadom od štukature i velikim terasama, ova barokna palata iz 17. veka privlači oko svakoga ko poseti Positano ispod. Luksuzna italijanska vila idealno je locirana u blizini centra grada za uživanje u trgovinama, restoranima i uslugama koje nudi “biser obale Amalfi”, dok njena zapovjedna pozicija pruža neusporediv pogled na Mediteran i mirno povlačenje od turističke gužve.

Nalazi se u neposrednoj blizini centra (dolazi se pješice za oko 10 minuta) a u isto vrijeme daleko od turističkog ludila. Prekrasna barokna palača postavljena je u klasičnoj shemi iz 17. stoljeća na četiri kata. Centralno stepenište se spušta sa “plemenitog” nivoa ulaznog sprata, do Relax zone (nivo -1) ili do apartmana i soba na gornjim spratovima (nivo 1 i 2). Prednja fasada gleda na panoramske terase i balkone. Dva bočna krila upotpunjuju terasu na glavnoj etaži dajući objektu C-oblik projektovan prema moru koji osigurava maksimalnu privatnost. Palata nema prilaz, ali se do nje može doći sa 190 stepenica uzbrdo. Kupovinom paketa “Il San Pietro” možete doći ili otići sa privatnog pristaništa hotela.